Loading

STAKLARSKE usluge

Obavljamo sve vrste staklarskih radova, prozirna stakla, stakla u boji, žičana stakla, reflektirajuća stakla, IZO stakla, sigurnosna stakla, ogledala i sve ostale vrsta stakala. Dolazimo po potrebi na mjerenje i montažu.

U našoj specijaliziranoj ponudi staklarskih radova izvodimo klasične staklarske radove kao što su izmjena stakala prozora i vrata. Te radove izvodimo direktno na gradilištu, tako da vam štedimo vrijeme jer nema nepotrebnih odvoza u staklarske radionice. U konačnici, tako vam i smanjujemo troškove. Naši staklari mogu vas savjetovati oko odabira materijala i tehničkih rješenja koja se mogu prilagoditi vašim željama. Staklar će na mjestu ugradnje izvršiti sve potrebne izmjere – naravno, u dogovoru s vama - te će izvesti najkvalitetnije rješenje. Također izvodimo ugradnju ogledala svih oblika i dimenzija. Ugrađujemo ih u kupaonicama – u za to posebno predviđena mjesta unutar keramičkih pločica, ili direktno na pločice. Osim svih vrsta ogledala koja mogu biti u odgovarajućim okvirima, možemo izvesti i razna vrata od kaljenog stakla koja izrađujemo po mjerama i individualno prema vašim zahtjevima.
Okovi i ostala oprema, kao i staklo koje koristimo pri izvođenju staklarskih radova, zadovoljavaju najviše svjetske standarde. Ugrađujemo isključivo materijale za koje smo sigurni da će dugo godina kvalitetno funkcionirati. Pored vrata i prozorskih stakala, u mogućnosti smo izraditi tuš kabine po mjeri u kombinaciji stakla i inox-a. Također, izvesti možemo staklene ograde ravnih i zaobljenih oblika, gazišta za stepeništa, staklo za podove…. Staklo može biti prozirno, matirano ili u boji.

VRSTE STAKLA
  IZO-TERMO STAKLO
  RAVNO VJETROBRANSKO STAKLO
  SIGURNOSNO STAKLO
  UVIJANO STAKLO
  STAKLENE VITRINE I POLICE
  VITRAŽNO STAKLO
  REKLAME I LOGOTIPI NA STAKLU
  STRIKTURALNE FASADE

 
OBRADA STAKLA
  REZANJE
  FAZETIRANJE
  BUŠENJE
  BRUŠENJE
  UVIJANJE
  PJESKARENJE
  PISANJE U 5 STILOVA 
  GRAVIRANJE
Termiozolaciono staklo sa Low-E 1,1 N
Revolucionarno providno staklo koje štiti prostore od gubitka toplote 2,5 puta termički izolativnije od običnog IZO-stakla tzv "vakumiranog". Spriječava odlazak toplote iz prostorije. Znatno smanjuje pojavu rose na staklu.


Low-E R savremeno termoizolacijsko staklo u jednu ruku , garantuje najnižu U-vrijednost 1.1 W/m2K kao rezultat sofisticiranog nanosa, također reducira mogući dobitak solarne energije zbog njihoveg relativno niske ukupne transmisije energije.Najvažnije Low-E 1. N, garantira izvrsnu U-vrijednost od 1.1 W/m2K (u skladu sa DIN i EN), također je uočljiva visoka transmisija energije (g = 63 %) što nudi mogućnost njegove upotrebe kao besplatne solarne energije za djelimično pozitivni termički balans kuće. 
To je ostvareno sa ultra-tankim, ali visoko efektivnim bogatim metalnim functionalnim slojem koji je postavljen u izolacionom staklu na površinu unutarnjeg međuprostora zraka odn. plina. 
Tim načinom se svjetlost i solarno zračenje može duboko uvući u sobu bez nekih poteškoća, gdje je toplotna energijazadržana unutar objekta. Bogato ostakljene sobe ili zimske bašte mogu tada postati solarni kolektori uhladnoj sezoni i pomoći da se uštedi energija grijanja

Zatražite ponudu

Ispunite web obrazac u nastavku i mi ćemo Vam u najkraćem mogućem roku dostaviti našu ponudu!